۲۴ آبان ۱۳۹۵، ۱۰:۲۶

معاون سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران:

آثار هنرهای تجسمی را به دست مردم می‌رسانیم/ بازگشت دو نشریه

آثار هنرهای تجسمی را به دست مردم می‌رسانیم/ بازگشت دو نشریه

امیر عبدالحسینی درباره فعالیت های حوزه تجسمی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران توضیح داد و مخاطب واقعی نگارخانه های سازمان متبوعش را مردم عادی ذکر کرد.

امیر عبدالحسینی معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران درباره فعالیت های حوزه تجسمی این سازمان به خبرنگار مهر گفت: زیرمجموعه هنرهای تجسمی ما موزه هنرهای دینی امام علی (ع)، باغ موزه هنر ایرانی، خانه کاریکاتور، عکسخانه شهر، نگارخانه لاله و مریم است و رویدادهای مختلفی در این مراکز دنبال می شود.

وی با اشاره به فعالیت های نگارخانه لاله در زمینه برگزاری نمایشگاه فروش آثار هنری بیان کرد: در این نگارخانه نمایشگاه فروش آثار چند نسل هنرمندان به صورت دوره ای و دو بار در سال برگزار می شود که شامل آثار استادان پیشکسوت و شاگردان آنهاست. این رویداد پنجمین دوره آن برگزار شده که گردش مالی خوبی هم به همراه داشته و خریداران آن هم افزایش یافته است به طوری که در شب افتتاحیه پنجمین دوره آن ۹۵ اثر به فروش رسید.

این هنرمند طراح گرافیک به فعالیت های باغ موزه هنر ایرانی اشاره کرد و ادامه داد: این رویکرد را در باغ موزه هنر ایرانی هم داشته ایم و این موزه نمایشگاهی را با عنوان «۳۰ در ۳۰» برگزار کرد. ما برای برگزاری این نمایشگاه ۱۰۰ بوم نقاشی در ابعاد ۳۰ در ۳۰ برای ۱۰۰ هنرمند ارسال کردیم که هر هنرمند باید روی تابلو اثر مورد نظرش را نقاشی می کرد. بعد نمایشگاهی از این آثار برگزار شد با این ویژگی که هیچ یک از هنرمندان نباید روی اثرشان را امضا می‌کردند بلکه باید پشت اثر را امضا می کردند و این امضا نیز مخفی می شد.

وی درباره دلیل مخفی نگه داشتن امضای هنرمندان توضیح داد: در این نمایشگاه از آثار استادانی چون افجه ای، شیرچی، درم بخش و شیرازی تا آثاری از هنرمندان جوان به نمایش درآمد و به این دلیل امضاها مخفی نگه داشته شد تا خریداران اسم هنرمند را نخرند بلکه اثر هنری بخرند.

معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران یادآور شد: قیمت هر اثر ۷۰۰ هزار تومان بود و استقبال از این نمایشگاه به گونه ای بود که همان شب اول یک مجموعه دار اعلام کرد که همه این ۱۰۰ اثر را خریداری می کند اما بعد در مشورت با هنرمندان با این پیشنهاد مخالفت شد چرا که هدف ما و این هنرمندان این بود که مردم آثار هنری را بخرند و در نهایت هم ۷۶ اثر را مردم خریداری کردند.

عبدالحسینی افزود: این اتفاق جالبی بود چرا که خریداران اثری ۷۰۰ هزار تومانی را می خریدند که ممکن بود اثر استاد افجه ای و یا یک هنرمند جوان باشد.

معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با بیان این که کار در شهرداری باید متفاوت از مراکز فرهنگی و هنری دیگر و در راستای خدمت به مردم باشد، اظهار کرد: مخاطب واقعی ما مردم است و ممکن است جامعه مخاطبان ما و خریداران آثار نمایشگاه های ما از میان جامعه حرفه ای هنری نباشد. گر چه تلاش کردیم این اتفاق بیفتد و سطح حرفه ای هنری را برای مردم عادی ترجمه و سطح مردم عادی را به فضای هنری نزدیک کنیم.

عبدالحسینی با بیان این که موزه امام علی (ع) کاملا رویکرد موزه ای پیدا کرده است ، بیان کرد: امسال نمایشگاه آثار گونتر اوکر هنرمند آلمانی را با عنوان «کرنش به حافظ» در این موزه برگزار کردیم که شامل آثار پوستر وچاپ دستی او درباره اشعار حافظ بود و به مدت ۲ ماه ادامه داشت. تاکنون نمایشگاه های دیگری از جمله پوسترهای لخ مایفسکی رییس «دوسالانه بین‌المللی پوستر ورشو »، پوسترهای پیوتر کونتسه و آثار اشتفان بوندی هنرمند طراح گرافیک هم در این موزه برگزار شده  است.

این هنرمند به برگزاری رویدادهای دیگری هم در این موزه اشاره کرد و گفت:جایزه هنری غدیر دو ماه پیش در این موزه برگزار شد و از هنرمندانی که با موضوع ولایت امیرالمومنین آثاری را خلق کرده بودند تجلیل شد که در حوزه تجسمی هم از مجتبی ملک زاده برای نگارش منظومه حضرت امیر (ع) قدردانی کردیم. همچنین از کتاب «اربعین» شامل عکس های سعید ازناوه هم دو هفته پیش رونمایی کردیم.

وی تأکید کرد: برنامه های موزه امام علی (ع) همچنان ادامه دارد که برخی از آنها بر اساس رویکرد موزه ای آن است و برخی هم رویدادهای موضوعی را دربرمی گیرد. 

معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران همچنین از برنامه «پیامبر مهربانی» به عنوان یکی از رویدادهای ویژه این سازمان یاد کرد و افزود: «پیامبر مهربانی» در عرصه موسیقی برنامه ویژه ماست که در هفته وحدت حدود یک ماه آینده برگزار می شود و در عرصه ادبیات هم رویداد «طنز تهران» را داریم که اواخر بهمن ماه سال جاری برگزار می شود.

وی همچنین در پایان از انتشار دو نشریه این سازمان خبر داد و گفت: فصلنامه «تماشا» که مدتی تعطیل شده بود، فصلنامه نگارخانه های سازمان فرهنگی و هنری شهر تهران است و اکنون ۵ شماره آن منتشر شده است. نشریه تخصصی «ایران کارتون» هم که تعطیل شده بود دوباره به صورت فصلی منتشر می شود.

کد خبر 3820817

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha